Imagenes_Destacadas_Web2016sxaz

“24 horas, 24 páginas” (documental de còmic)

A l’agost de 2009, Javi Ruiz i jo ens vam trobar per fer un experiment que va inventar, a l’any 1990, el talentós dibuixant de còmics Scott Mccloud. Realitzar un còmic sencer de 24 pàgines en 24 hores. Quan vaig llegir l’experiment en un dels llibres de Scott vaig pensar en fer-ho sól, però vaig pensar: “Em ratllaré molt tancat sól durant 24 hores!”. Així que vaig intentar convèncer algun altre tan boig com jo per fer l’experiment. No va fer falta buscar massa, en Javi és una persona fàcilment abducible per a aquestes coses, així que es va apuntar. Al principi vam pensar fer un còmic cadascú, però com en Gustavo i en David (dos col·legues i professionals del món audiovisual) es van interessar en gravar tot l’esdeveniment, vam decidir realitzar un sòl còmic per donar-li més contingut a la gravació. La intenció era que es gravés el com s’ideava, es dibuixava i s’acoloria un còmic a temps real i això només era possible si hi havien dues persones parlant entre elles mentre es generava tot.
No només va ser una molt bonica experiència humana i professional (mai vaig creure que utilitzaria alguns mètodes i eines per fer un còmic!), sinó que es van gravar més 10 hores de vídeo que van acabar essent un documental de 32 minuts.

24_horas_24_paginas_documental_comic3
24_horas_24_paginas_documental_comic
24_horas_24_paginas_documental_comic5
Aquí us deixo el disseny de la caràtula i un parell de pàgines del còmic final.
24_horas_24_paginas_documental_comic4
24_horas_24_paginas_documental_comic2
24_horas_24_paginas_documental_comic1
"24 horas, 24 páginas" (documental de còmic)aleix
00